28 Feb 2015

Näillä mä kuvaan

Multa on pyydelty postausta tästä aiheesta ja Instagramissakin multa kysellään näistä jutuista aika usein, joten tässä nyt pieni kurkistus mun kuvauskalustoon!

Kamerana mulla on Nikon D7100, jonka ostin kesällä 2013. Sitä ennen kuvasin pokkarilla ja meidän vanhalla Nikon D5000-rungolla, mutta tää D7100 on mun ensimmäinen ihan oma järkkäri. Kuvat muokkaan Photoshopin CC-versiolla.

Objektiiveja mulla on neljä, kuvassa vasemmalta oikealle: 

 • Nikkor 50mm f/1.4G – Tätä käytän eniten, valovoimainen ja hyvä monenlaiseen kuvaamiseen!
 • Nikkor 35mm f/1.8G – Käytän tätä lähinnä maisemakuvaukseen ja tähtien kuvaamiseen. Siihen tässä on kuitenkin vähän liian pitkä polttoväli, terveisin laajakulmaobjektiivista unelmoiva...
 • Nikkor 60mm f/2.8G Micro – Näppärä objektiivi lähikuvaukseen, tällä kuvaan esim. kukkia, muita luonnon yksityiskohtia ja kynsiä.
 • Nikkor 55-200mm f/4-5.6G – Mun kameralaukun ainoa zoom-objektiivi. En kauheesti tykkää zoomeista ylipäätään, koska niissä ei usein oo valovoimaa ja jos on niin hinnat liitää pilvissä :--D Tällä kuvaan joskus lintuja, oravia tai muuta vastaavaa.


Kamerajalustana mulla on Slik pro 700DX ja siihen kiinnitän kameran Benron B3 -kuulapäällä. Lisäsalama taas on Nikonin SB-700.


Multa kysytään joskus, kuka oikeen ottaa ne kuvat joissa oon ite. Käytän siihen tällasta Hähnel Giga T Pro II -kaukolaukaisinta, jolla voi ottaa kuvan napin painalluksella.


Varsinaisen kameran lisäksi mulla on toinenkin järkkäri: Nikon 1 AW 1, joka on veden-, pakkasen- ja iskunkestävä. Voitin tän reilu vuosi sitten, ja oon muutaman kerran kuvannu tällä veden alla. Viime kesänä otin tällä kameralla esimerkiksi tämmösen kuvan. 


Tässä mun tärkeimmät kuvaustarvikkeet! Toivottavasti ees jotain teistä kiinnosti täntyyppinen postaus. Nähään taas pian! :)

4 comments:

 1. mua ainakin on kiinnostanut just että millä sä otat sun kuvat joten oli kiva kyl tosi kiva postaus 😊

  ReplyDelete
 2. Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa! Ja muutenkin pidän blogistasi ja innolla odotan aina uusia postauksia:>

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! :) harmi etten oo nyt oikeen ehtiny päivittämään blogia kunnolla :/

   Delete